Geräte und Zubehör
Home-style sponge cake
Zubereitung 25 Min
Gesamt 2 Std. 30 Min
10 portion
Zutaten
-
butter, unsalted or salted (from cows' milk) for greasing
-
baking soda½ tsp
-
cream of tartar1 tsp
-
AU cornflour, with wheat80 g
-
wheat flour30 g
-
caster sugar130 g
-
egg (from chicken) room temperature, separated and yolks reserved4
-
vanilla extract, natural1 tsp
-
water, hot2 tbsp
-
cream, 35 % fat400 g
-
strawberry hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating500 g
-
icing sugar (may contain 3-5% anti-caking agent) for dusting
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
106 mg
Eiweiß
4.4 g
Brennwert
1129.7 kJ /
269 kcal
Fett
17.1 g
Ballaststoffe
1.4 g
gesättigte Fettsäuren
10.2 g
Kohlenhydrate
24.8 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Chocolate cake
45 Min
Chamomile Tea Latte
10 Min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Apple tart
1 Std.
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Lemon cake
2 Std.
Tarte Tatin
1 Std.
Maple Taffy on Shaved Ice (Maple Taffy on "Snow")
30 Min
Lollipop Cake
2 Std. 10 Min
Plum brioche buns
2 Std. 30 Min
Vanilla Sponge Layer Cake
2 Std. 35 Min