Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g Dinkelkörner
- 110 g Wasser
- 250 g Weißwein, trocken
- 1 TL Honig
- 30 g frische Germ, zerbröselt
- 300 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 100 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Brennnesselblätter, in Streifen, etwas mehr zum Dekorieren
- 100 g Feta, in grobe Stücke zerbröselt
- 1 TL Schwarzkümmelsamen, ganz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 7090 kJ / 1694 kcal
- Protein
- 45 g
- Carbohydrates
- 205 g
- Fat
- 67 g
- Fibre
- 26 g
Alternative recipes
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1 Std.
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Pastinaken-Salbei-Sticks
40 Min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1hod. 50min
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102h
Grünkohlaufstrich
30 Min
Quitten-Meerrettich
30 Min
Sauerkraut-Stangenbrot
2h
Bärlauch-Röggelchen
48 godz.
Apfel-Zwiebel-Brot
2 Std. 20 Min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 godz. 30 min