Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Rührteig
- 150 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- Mehl zum Ausstreuen
- 1 Prise Salz
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 100 g Milch
- 30 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Pck. Sahnesteif
- 4 Bananen, reif
- 2 EL Zitronensaft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1831 kJ / 437 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 3.6 g
Alternative recipes
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Schaumkusstorte
3h 45min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Lettercake/Numbercake
2 Std. 20 Min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 Std.
Nuss-Schoko-Torte
9ωρ. 30 λεπτ.