Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Halbfett-Margarine, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 80 g Magerquark
- 1 Prise Salz
- 250 g Mehl
- 80 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 593.5 kJ / 142 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 1 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 137 mg
Alternative recipes
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Glückskuchen
2 Std. 10 Min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30 min
Karibische Gugelhupfe (glutenfrei)
40 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20 min
Rührkuchen mit Obst
1h
Joghurt-Marmorkuchen (zuckerfrei)
3h 20min
Vanille-Kastenkuchen
1 Std. 10 Min
Schokoladen-Gugelhupf
1h 30 min
Schokoladenkuchen
1h 25min