Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Halbfett-Margarine, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 80 g Magerquark
- 1 Prise Salz
- 250 g Mehl
- 80 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 593.5 kJ / 142 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 1 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 137 mg
Alternative recipes
Zitronenkuchen
2hod.
Gedeckter Apfelkuchen
1hod. 30min
Zitronenkuchen
4h
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1hod. 30min
Himmlischer Schokogugelhupf
1hod. 30min
Rübli-Gugelhupfe
1hod. 30min
Erdbeer-Quark-Torte
2 Std. 45 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2hod. 30min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1hod. 30min
Schokoladen-Gugelhupf
1hod. 30min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.