Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 50 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 800 g Tomaten, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 gestr. TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Basilikum, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 geh. TL Oregano, getrocknet
- 300 g Wasser
- 100 g Sahne
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 600 kJ / 143 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 6 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Kartoffelsuppe
1h
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1h
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45 min
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45 min
Gelbe Paprikacremesuppe
25 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 min
Kartoffelcremesuppe
40 min
Kürbis-Orangen-Suppe mit Ingwer
30 min