Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 50 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 800 g Tomaten, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 gestr. TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Basilikum, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 geh. TL Oregano, getrocknet
- 300 g Wasser
- 100 g Sahne
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 600 kJ / 143 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 6 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Tomatensuppe
40min
Kartoffelsuppe
1 godz.
Kartoffelcremesuppe
40min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3 Std.
Gelbe Paprikacremesuppe
25 min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1 godz.
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45 min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Kürbis-Orangen-Suppe mit Ingwer
30 min