Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 170 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Staubzucker
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) (siehe Tipp)
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Nougat-Creme und Glasur
- 40 g Butter, in Stücken
- 200 g Nussnougat, in Stücken
- 50 Stück Haselnüsse
- 2 Becher Schokoglasur, z.B. Dr. Oetker Kakaoglasur (à 200 g)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 347 kJ / 83 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 5 g
- Saturated Fat
- 2 g
- Fibre
- 0 g
- Sodium
- 13 mg
In Collections
Alternative recipes
Dotterbusserl
50min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10 min
Kokosbusserl
25h
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2h
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Schoko-Nuss-Kugerl
30 Min
Polo Nero
50min
Kaffeekrapferl
2h
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 Min
Husarenkrapferl
1 Std.
Linzerkipferl
1h 10min
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50min