Versions compatibles
Fırında Fas Usulü Balık Tajin ve Hurmalı Kuskus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chermoula Marinasyonu ve Chermoula Sosu
- 40 g taze kişniş, sadece yaprakları
- 80 g zeytinyağı, güveci yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 4 yk limon suyu
- 4 diş sarımsak
- 4 yk toz tatlı kırmızı biber
- 2 yk toz kimyon
- 2 tk tuz
- 2 tk kurutulmuş zencefil tozu
- 2 tk pul biber (optionnel)
- 120 g su
Balık
-
1000
g derisiz, kılçıksız çipura fileto
ou 1000 g derisiz, kılçıksız beyaz balık fileto, derisiz kılçıksız - 300 g havuç, orta boy, dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)
- 600 g domates, dilimlenmiş (yakl. 1 cm)
- 350 g yeşil ve kırmızı biber, dilimlenmiş (yakl. 1 cm)
- 200 g patates (orta boy), dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)
- 2 limon, dilimlenmiş (yakl. 5 mm)
- 100 g çekirdeksiz siyah zeytin
- ¾ tk tuz
- ½ tk karabiber
Hurmalı Kuskus
- 500 g köftelik bulgur
- 140 g hurma, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 500 g su
- 2 yk ev yapımı sebze bulyon (bk. Öneriler)
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- 4 yk taze kişniş, sadece yaprakları
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 2558.7 kJ / 611.5 kcal
- Protides
- 36.2 g
- Glucides
- 82.2 g
- Lipides
- 17.5 g
- Graisses saturées
- 2.5 g
- Fibre
- 11.2 g
- Sodium
- 1315.2 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
/search/fr-CH?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r905728