Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Kalorien
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Protein
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoff
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Schab chrzanowy
2h 30min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Majonez
5min