Kompatible Versionen
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 900 - 1000 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- czosnek, granulowany, do oprószenia mięsa
- 150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 120 g brzoskwiń, z puszki, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 100 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki estragonu, suszonego
- 12 moreli suszonych, bez pestek
- 1000 g wody
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 2115 kJ / 505.2 kcal
- Protein
- 39.2 g
- Kohlenhydrate
- 19.8 g
- Fett
- 31.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 11.3 g
- Ballaststoff
- 3 g
- Natrium
- 443.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
/search/de-CH?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r464573