Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Schokoladenkuchen
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mandeln
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Zucker
- 40 g Mehl (optional)
- ½ Pck. Backpulver
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 15 g Orangenlikör, z.B. Cointreau (optional)
- 4 Eier
Frischkäse-Topping
- 200 g weiße Schokolade, in Stücken
- 300 g Frischkäse
- 50 g Karamellsauce (z.B. von Schwartau)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1903 kJ / 455 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 34 g
- Fibre
- 2.8 g
In Collections
Alternative recipes
Erdbeer-Blondies mit Macadamianuss-Streuseln
1h 10 min
Schoko-Erdnuss-Torte
2h 30 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30 min
Chocolate Mud Cake
1h 30min
Frischkäsetorte mit Maracuja
3u. 30min
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 Std. 30 Min
Himbeer-Cheesecake mit weißer Schokolade
6 Std. 30 Min
Limetten-Cheesecake
6 Std. 30 Min
Karamell-Nuss-Brownies
50 min
Pfirsich-Cheesecake
1 Std. 40 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30 min
Cheesecake-Brownies
3 Std.