Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 140 g Milch
- 80 g Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen
- 20 g frische Germ
- 95 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 2 Eidotter
- 1 Ei
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 2 TL Zimt, gemahlen
-
400 - 700
g Butterschmalz, zum Ausbacken
or 400 - 700 g Rapsöl, zum Ausbacken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 364 kJ / 87 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 0.4 g
Alternative recipes
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Topfenpalatschinken
1j 30 menit
Topfengolatschen
50 menit
Faschingskrapfen
2h 45 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Waldviertler Mohnzelten
1j 30 menit
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Bananenschnitten
3hod.