Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brandteig
- 250 g Wasser
- 130 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 3 TL Zucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sauerrahm
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
-
10
Marillen, eingemacht, halbiert, gut abgetropft
or 10 Pfirsiche, aus der Dose, halbiert, gut abgetropft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1485 kJ / 354 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 25 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Palatschinkenröllchen mit zwei Füllungen
9 Std.
Topfenmäuse
1h
Fleißiges Bienchen
6 godz. 20 min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2h 50 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 godz. 15 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5min
Kardinalschnitten
3h
Cremeschnitten
4h
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Bananenschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min