Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brandteig
- 250 g Wasser
- 130 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 3 TL Zucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sauerrahm
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
-
10
Marillen, eingemacht, halbiert, gut abgetropft
or 10 Pfirsiche, aus der Dose, halbiert, gut abgetropft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1485 kJ / 354 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 25 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Schokokipferl mit Krokant
1 Std. 40 Min
Zimtschneckchen
3 Std.
Spitzbuben mit Eierlikör
10 Std. 40 Min
Marzipanschnitten
3h 10 min.
Mokka-Nuss-Stangerl
2 Std. 25 Min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Oster-Cake-Pops
4h 40min
Speck-Spieße
1h 30min
Weihnachtsmandeln
20min
Schwarzes Osterschaf
2h 15 min.
Ribiselschnitten
1h
Bananenschnitten
3 Std.