Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Zucker
- 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Bittermandelaroma
- ¼ TL Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1620 kJ / 387 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 22 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 79 mg
In Collections
Alternative recipes
Karamell-Walnuss-Stuten
3 Std.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Butterkuchen mit Mohn
4 Std.
Mutzenmandeln mit Marzipan
1h 20min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Marzipankuchen
2 godz. 10 min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1h 20min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Rosinenstuten
3 Std.
Getränkter Mandelkuchen
2 Std.
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Butterkuchen
1 godz. 55 min