Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Zucker
- 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Bittermandelaroma
- ¼ TL Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1620 kJ / 387 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 22 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 79 mg
In Collections
Alternative recipes
Karamell-Walnuss-Stuten
3 Std.
Reistorte mit Roter Grütze
3 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min
Marzipankuchen
2h 10min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Hefe
1h 35 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Danish Dream Cake
55 min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45min
Milchreiskuchen
3 Std.