Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- Öl zum Einfetten
- 300 g Mehl
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Ei
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eiweiß
- 2 Dosen Mandarin-Orangen (Abtropfgew. à 175 g)
Quarkmischung und Fertigstellung
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 140 g Zucker
- 4 Eier
- 1000 g Quark, 40% Fett
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ½ Pck. Backpulver
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 250 g Mohn Back (z.B. von Dr. Oetker)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1352 kJ / 324 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 17 g
In Collections
Alternative recipes
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Nektarinen-Blechkuchen mit Vanillesahne
1 godz. 20 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9hod. 40min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Himmlisches Manna
2 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 Std. 45 Min