Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 150 g Haselnüsse
- 70 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eigelb
- 1 EL Milch
- 1 Prise Zimt
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
Belag
- 150 g Konfitüre (z.B. Aprikosenkonfitüre)
- 1 Marzipandecke (300 g), z.B. von Dr. Oetker
Dekoration
- 50 g weiße Schokolade, in Stücken
- 180 g Zartbitter-Schokolade (50 % Kakao), in Stücken
- 75 g Kokosfett, in Stücken
- 5 Tropfen Rumaroma
- 20 g Kaffeesahne
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 921 kJ / 220 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Spekulatiusrolle
2h 20 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Nougat-Rehrücken
3 Std.
Sandtropfen
3 Std. 40 Min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Schokofinger
1 godz. 30 min
Napoleonhüte
2h
Amarettokugeln
2 Std. 30 Min
Nougatwölkchen
3h 20min
Nougatknöpfe
2 Std. 30 Min
Walnuss-Makronen-Stäbchen
3 Std.
Marzipan-Nougat-Kekse
2 godz. 40 min