Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g Butter, weich, zum Einfetten
- Mehl zum Bestäuben
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 5 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 15 g Weinstein-Backpulver
- 200 g Himbeeren
- 200 g Brombeeren
- 200 g rote Johannisbeeren
- 200 g schwarze Johannisbeeren
- 200 g Heidelbeeren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 860 kJ / 205 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Brombeermuffins
45 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2hod.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 Std. 45 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1hod.
Erdbeermuffins
40 Min
Nektarinen-Blechkuchen mit Vanillesahne
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Käsekuchen mit Beeren
2hod. 50min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 Std. 10 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1hod.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 Std. 10 Min
Kirschkuchen vom Blech
1 Std. 20 Min