Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
or 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 208 kJ / 50 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 7 g
- Fat
- 2 g
Alternative recipes
Husarenkrapfen
1h 50 min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2 godz. 40 min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 godz.
Nougatstangen
2 godz.
Walnussgebäck
4h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 godz.
Nougatknöpfe
2 godz. 30 min
Haselnussmakronen
50min
Schokoladen-Lebkuchen
9h 45min
Linzer Plätzchen
4h
Drip-Cake-Plätzchen
1 Std. 10 Min
Schwäbische Flachswickel
45 min