Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M)
- 60 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Crème fraîche
- 2 Zitronen, Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 150 g Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1802 kJ / 430 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronenkuchen
2h
Limo-Schmand-Kuchen
2 godz. 30 min
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min
Schokoladenkuchen
1 Std. 25 Min
Schoko-Reste-Kuchen
1h 10min
Klassischer Streuselkuchen
3小时 20 分钟
Zimtschnecken
1小时 20 分钟
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Käsekuchen
4h 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min