Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 170 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Eigelb
- 50 g Joghurt, 3,5% Fett
- 2 TL Zimt
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 350 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Backpulver
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- Zuckerstreusel, bunt, nach Belieben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 556 kJ / 133 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Vanillekipferl
3h 30min
Orangen-Rübli-Plätzchen
45 分钟
Butterkekse
50 min
Kürbis-Erdnuss-Fledermäuse
2 Std. 30 Min
Zimtsterne
1 Std. 30 Min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Haferkekse
50 min
Lebkuchenmänner
4h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Rentier-Cookies
2h 40min
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1 Std.
Ostereier-Kekse
2h