Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 - 6 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Hühnerbouillon
or 2 Würfel Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) - 100 g Schlagrahm, 30-40 % Fettgehalt
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 935 kJ / 223 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 11 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min
Champignoncremesuppe
20min
Knoblauch-Cremesuppe
20min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Gurkencremesuppe
25 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Knoblauchsauce
15min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h