![Sächsische Quarkkeulchen Sächsische Quarkkeulchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B669709-CB8C-4645-A591-E4F9DF22D920/Derivates/A366AF48-CA8F-46E6-BAA8-4D1C0885D719.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz und etwas mehr
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g Magerquark
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Ei
- Butterschmalz zum Braten
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 285 kJ / 68 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 11 g
- Fat
- 1 g
- Fibre
- 0.8 g
Alternative recipes
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5h 20min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30 min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30 min
Böhmische Knödel
1h
Eierschecke
6 Std. 30 Min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz. 15 min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25 min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Soljanka
45 min
DDR - Soljanka
1h