Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Öl zum Einfetten
- 600 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 EL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 20 g Hefe (0.5 Würfel)
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Honig
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 50 g Röstzwiebeln
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1496 kJ / 357 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 4 g
- Fibre
- 4.7 g
Alternative recipes
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Brötchen
1h 40min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Zwiebelbrot mit Koriander
2 Std. 40 Min
Joghurtkruste
3h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Curry-Zwiebel-Baguette
3h