Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Bemehlen
- 1 Prise Salz
-
½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
or ¼ TL Vanilleextrakt - 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 900 - 1000 g Äpfel (z. B. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)
- 30 g Zucker
- 10 g Butter
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 915 kJ / 218 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 2.2 g
Alternative recipes
Apfelkuchen
1hod.
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45min
Käsekuchen
1u. 30min
Mürbeteig
5min
Brioche
9 Std. 30 Min
Zitronenkuchen
2hod.
Fruchtsorbet, schnell
10min
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Apfelmuffins
40 Min
Pizza Margherita
1hod. 45min
Nudelsalat mit Forelle und Gemüse
45min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1u. 20min