Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Kuchen
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier
- 100 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 20 g Backkakao
- ½ TL Lebkuchengewürz
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 TL Zimt
- ½ TL geriebene Orangenschale
Guss und Fertigstellung
- 100 g Wasser
- 50 g Zucker
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g Speisestärke
- 200 g Frischkäse
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen (siehe Tipp)
or Kakaopulver zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 679 kJ / 162 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Elisenlebkuchen
2 Std. 30 Min
Orangenzungen
1h 40min
Nougat-Plätzchen
2h 15min
Schokoladen-Lebkuchen
9h 45min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Glühweinkuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Gewürzkuchen
2h
Schneebälle
3 Std. 35 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 Std.
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 Std. 30 Min