Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
250
g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
or 250 g Margarine, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten - 250 g Honig
- 4 Eier
- 1 Pck. Lebkuchengewürz (15 g)
- 1 Pck. Zitronenschale, gerieben, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 350 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 2 TL Kakao, z.B. von Dr. Oetker
- 100 g Korinthen
- 100 g Haselnüsse, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
- Milch zum Bestreichen
- 100 g Mandeln, gehobelt, z.B. von Dr. Oetker
- 5 EL Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 EL Öl
- Walnusshälften zum Verzieren
- Haselnüsse zum Verzieren
- Mandeln, blanchiert, zum Verzieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1643 kJ / 391 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 25 g
In Collections
Alternative recipes
Vanillekipferl
2h
Zartes Mandelgebäck
10 godz.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Rotweinstollen
48 godz.
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30min
Kokosmakronen
50min
Brauner Kuchen
7h 40min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min
Glückskuchen
2 Std. 10 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min