Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
or 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 350 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 60 - 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 170 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 jaune d'œuf, légèrement battu, pour la dorure
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 836 kJ / 200 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 20 g
- Fat
- 11 g
In Collections
-
Basiques - Pains et Viennoiseries 7 Recipes, France
-
BEST OF - Back to school 17 Recipes, France
-
Choix des portions - Best of 100 Recipes, France
-
La cuisine des enfants 10 Recipes, Benelux
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Spain
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 196 Recipes, France
-
Tartines d'été 15 Recipes, France
Alternative recipes
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Pain au lait
2h 20min
Biscuits au beurre
50 Min
Crème caramel
3 Std.
Glace aux fruits
5min
Tarte aux pommes
1 Std.
Gâteau au yaourt
1h 40min
Pain express
1h 15min
Pain de campagne
2h
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Velouté de potiron et crevette
35 Min