Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Kuchenteig
-
60
g Haselnüsse, ganz
or 60 g Walnüsse - 80 g Kochschokolade, in Stücken
- 60 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- ½ TL Backpulver
- 150 g Butter, in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- ¼ TL Salz
- 4 Eier (Größe M), Zimmertemperatur
Glasur und Fertigstellung
- 70 g Wasser
- 90 g Staubzucker
- 120 g Kochschokolade, in Stücken
- 3 EL Marillenmarmelade, fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
- Mandelstifte, zum Verzieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1542 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 23 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 35 g
In Collections
Alternative recipes
Nusspotize
2 godz. 20 min
Rumschnitten
50 menit
Burgenländerkipferl
1j 25 menit
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Polsterzipfl
2j 10 menit
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2j 30 menit
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1j 30 menit
Sonntags-Striezel
2h 15 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1j 30 menit