Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La crème au citron
- 3 citrons jaunes, jus et zeste
- 150 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs entiers
- 1 jaune d'œuf
La meringue
- 120 g de sucre en poudre
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 6 parts
- Calories
- 12462 kJ / 2967 kcal
- Protein
- 44 g
- Carbohydrates
- 392 g
- Fat
- 135 g
- Fibre
- 5 g
In Collections
-
Choix des portions - Best of 100 Recipes, France
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Spain
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 239 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Switzerland
-
Ma cuisine au quotidien 196 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Canada
Alternative recipes
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Génoise
1h 50min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Crème fouettée
10 min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Cannelés
13h 45min
Pâte à chou
2hod.
Crème pâtissière
15 min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Pâte brisée sucrée
1h 50min
Tuiles aux amandes
25min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min