Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 45 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 35 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 90 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 30 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
Frischkäsefüllung
- 900 g Frischkäse
- 320 g Zucker
- 30 g Speisestärke
- 3 Eier
- 200 g Sahne
- Wasser, warm für die Fettpfanne (ca. 700 g)
Kirschtopping
- 1 Glas Kirschen (680 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 30 g Zucker
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2523 kJ / 603 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 36 g
- Fibre
- 0.5 g
Alternative recipes
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Brombeer-Cheesecake
5 Std. 30 Min
Etagentorte
7 godz.
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Lübecker Nusstorte
4h 15min
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4h
Frischkäsetorte ohne Backen
5h
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3u.
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9hod. 30min