Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Biskuitboden
- 6 Eier
- 160 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 270 g Mehl
- ¾ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Sahnecreme und Fertigstellung
- 9 Blätter Gelatine
- 120 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Quark, 20% Fett
- Konfitüre zum Bestreichen
- Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut und abgetropft, zum Füllen und Verzieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1253 kJ / 299 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Erdbeertorte
4h
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30 min
Tortentraum Himbeere
5h
Schokoladentorte
2h 15 min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schachbrett-Torte
5 godz. 10 min
Etagentorte
7h
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5h 20 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min