Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 75 g Rosinen
-
4
EL Rum
or 4 EL Orangensaft, frisch gepresst - 1 Bio-Orange
- 150 g Zucker, fein
- 200 g Milch
- 25 g frische Germ, zerbröselt
- 75 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 525 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Eidotter (Größe M)
- 150 g Manner Orangen Herzen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 980 kJ / 234 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 12 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 14.7 g
- Sodium
- 38 mg
In Collections
Alternative recipes
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10min
Ribisel-Pavlova
2h 50 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 godz. 15 min
Spekulatius Kekse
2h 40min
Torta della nonna
3 Std. 50 Min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Karamellisierte Blätterteigcremetörtchen
1h 5min
Orangen mit Mandelschaum
1h 50min
Obstkuchen
1h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min