Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Lebkuchenteig
- 370 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 2 Eier (Größe M)
- 250 g Rohrohrzucker
- 50 g Honig
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllung und Lebkuchen backen
- 80 g Haselnüsse, geröstet
- 120 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)
- 240 g Powidl
- 25 g Rum
- 1 Ei, verquirlt
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350
g Schokoglasur-Drops
or 350 g Kakaoglasur-Drops
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 324 kJ / 77 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 3 g
- Saturated Fat
- 0.4 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 7 mg
In Collections
Alternative recipes
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Weinkekse
1h 30min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Zwetschkenröster
1h 30min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribiselschnitten
1h
Apfelschlangerl
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min