Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Herstellung des Sauerteigs (siehe Tipp)
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig) bzw. Sauerteigstarter
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Wasser, lauwarm
Hauptteig zubereiten und Brot backen
- 500 - 550 g Wasser, lauwarm
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen und Bestreuen
- 250 g Roggenmehl
- 15 g Salz
- 30 - 50 g Wasser, lauwarm
- Öl zum Einfetten
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 601 kJ / 144 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 0.5 g
- Saturated Fat
- 0.1 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 293 mg
In Collections
Alternative recipes
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Ciabatta
17u.
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min