Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Himbeer-Fruchteinlage (am Vortag zubereiten)
-
1
Päckchen Gelatine, gemahlen (9 g)
or 6 Gelatineblätter - 6 EL Wasser, kalt
- 400 g Himbeeren
- 50 g Zucker
Biskuitböden (am Vortag zubereiten)
- 80 g Weizenmehl, glatt
- 15 g Speisestärke
- ½ TL Backpulver
- 4 Eier (Größe M)
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
Topfencreme und Fertigstellung
- 3 Gelatineblätter
- 580 g Schlagobers, gekühlt
- 60 - 80 g Feinkristallzucker
- 250 g Magertopfen
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 2 EL Staubzucker, gesiebt
- 60 - 80 g Himbeeren, für die Dekoration
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1336 kJ / 319 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 20 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 102 mg
In Collections
Alternative recipes
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 godz. 20 min
Schwarzwälder Kirschdessert
1h 40 min.
Herzkuchen mit Schokomousse
5 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4h 30min
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5 godz.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Kardinalschnitten
3 godz.
Malakofftorte
10h 20min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2h
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Brabanter Knöpfe
1 Std. 30 Min