Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Rührkuchen am Vortag
- 200 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, etwas mehr zum Ausstreuen
- 100 g weisse Schokolade, in Stücken
-
20
g Wasser
or 20 g Rum - 4 Eier
- 100 g Crème fraîche
- 140 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
Schweizer Cake
- 4 Eier
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Crème fraîche
- 2 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, (ca. 40 g)
- 150 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 300 g Weissmehl
- ½ Pck. Backpulver
- Puderzucker zum bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheiben
- Calories
- 1347 kJ / 322 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 19 g
- Saturated Fat
- 12 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 32 mg
In Collections
Alternative recipes
Süsser Grittibänz
2h 15min
Pouletbrust Metaxa
1 Std.
Grittibänze
2h 10min
Cake Pops
1 godz. 30 min
Heller Mississippi-Cake
1ωρ. 15 λεπτ.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1ωρ. 10 λεπτ.
Spitzbueben
1h 40min
Ghackets mit Hörnli und Apfelmus
55 dk
Osterkuchen
1 godz. 55 min
Fotzelschnitten
30min
Mailänderli
3h
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.