Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Milch
- 2 Msp. Safran
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g brauner Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 170 g Zucker
- 80 g gehobelte Mandeln
-
250
g Crème double (ca. 48 % Fett)
or 250 g Mascarpone - 1 - 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1574 kJ / 376 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 12 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 101 mg
In Collections
Alternative recipes
Melonenkuchen
3klst
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Schnelle Erdbeer-Tarte
2 godz.
Donauwellen
2h 40min
Weihnachtskranz
1 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Bienenstich
2h 40min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3klst
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30 min