Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 60 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 175 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 160 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- 25 g Wasser
- 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein gerieben
- 2 Eier
- 90 g Mineralwasser
- ½ Pck. Backpulver
- 300 g Heidelbeeren, TK aufgetaut, mit Flüssigkeit
- 2 Eiweiß
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 753 kJ / 180 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 1.8 g
In Collections
Alternative recipes
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2 Std. 30 Min
Karamell-Obstkuchen
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 Std.
Mokka-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Kuchen
4h