Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 300 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 41 mg
Alternative recipes
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Zitronen-Glace
12h 30 min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1 godz. 25 min
Focaccia mit Cherrytomaten
2h
Getränkter Orangencake
1h 30min
Kartoffelstock nature
55 min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min