Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 300 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 41 mg
Alternative recipes
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1h 25min
Apfel-Rührkuchen
50min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15min
Gemüsewähe (TM6)
25min
Kartoffelstock nature
55min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Joghurtkuchen
1h 40min
Zitronen-Cake
1h 5min
Apfelwähe
1h 15min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min