Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Sushi Reis
- 40 g Reisessig für Sushi (z. B. von Mizkan)
- 20 g Sesamöl, geröstet
- 15 g Zucker
- 10 g Reiswein (Mirin)
- ¾ TL Salz
- 180 g Sushi Reis
- 230 g Wasser
- 2 - 3 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 1 EL schwarzer Sesam
Lachs und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Zitronensaft zum Beträufeln
- 1 Avocado, in Würfeln (2 cm)
- Sojasauce zum Beträufeln
- Mayonnaise zum Beträufeln
- Sriracha-Sauce zum Beträufeln
- 4 Nori-Blätter, in je 6 Rechtecke geschnitten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2962 kJ / 708 kcal
- Protein
- 33 g
- Carbohydrates
- 60 g
- Fat
- 36 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 5.2 g
- Sodium
- 679 mg
In Collections
Alternative recipes
Buddha Bowl mit Pulled Chicken
1 Std.
Sushireis
1 Std. 30 Min
Japanisches Omelett (Tamagoyaki)
20 Min
Summer Rolls
45 Min
Chivito (Entrecôte-Sandwich)
45 Min
Ricepaper-Dumplings
40 Min
Vietnamesischer Nudelsalat
40 Min
Sushi-Burger
1 Std. 30 Min
Fruchtige Summer-Rolls mit Erdnussdip
1 Std. 15 Min
Überbackene Taco Shells mit schwarzen Bohnen
30 Min
Mexikanischer Partyring mit Guacamole
2h
California Roll (Inside-out-Sushi)
1 Std. 15 Min