Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 120 g Weizenmehl, glatt
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g)
or 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht (8 g) - 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 EL Butterschmalz
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1586 kJ / 379 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 157 mg
Alternative recipes
Germknödel
1h
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
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Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
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Topfenpalatschinken
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
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Scheiterhaufen
1h 30min
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
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Buchteln mit Vanillesauce
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