Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de jaunes d'œufs (3 jaunes env.), et 1 jaune pour la dorure
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1464 kJ / 347 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Carbohydrates
- 49.9 g
- Fat
- 13.2 g
Alternative recipes
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Petits pains au lait hérissons
2 Std. 35 Min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Baguette express
2 Std. 35 Min
Chouquettes
1 Std.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Pain au chocolat
24 Std.