Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Ciasto orzechowe
1 Std. 40 Min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 Std.
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Świąteczny piernik
1 Std. 25 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Ciasto makowe
1 Std.
Prosty makowiec
13h 15min