Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Protides
- 13.6 g
- Glucides
- 0.9 g
- Lipides
- 1.6 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 250.2 mg
Recettes alternatives
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1h 40min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Pasztet z piersi indyka
2h