Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 gramů sýru, parmazánu, na kousky (3 cm)
- 1 šalotka (cca 30 gramů)
- 40 gramů másla
- 10 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. Carnaroli, Arborio), 14 - 15 minut doba varu
- 60 gramů bílého vína, suchého
- 820 gramů vody
-
1
kostka bujónu (pro 0,5 l vody), nebo zeleninového bujónu
ou 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové nebo zeleninové - ½ - 1 čajová lžička soli, dle chuti
- Infos nut.
- par 1 porce
- Calories
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protides
- 9 g
- Glucides
- 63 g
- Lipides
- 15 g
- Fibre
- 1.8 g
Recettes alternatives
Rizoto s kari a mrkví
30min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Auvergneský sýrový quiche
1h 20min
Špenátové rizoto
30min
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Milánské rizoto
30min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Holandská omáčka
15min
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40min
Korma s mořskými plody
40min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min