Versions compatibles
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Duszone jabłka
- 300 g wody
-
500 - 550
g jabłek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
ou 500 - 550 g gruszek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki - 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 - 4 szczypty cynamonu, mielonego
Waniliowy sos zabajone
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 3 żółtka
- 90 g białego wina
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 719 kJ / 171.9 kcal
- Protides
- 2.1 g
- Glucides
- 32.4 g
- Lipides
- 3 g
- Graisses saturées
- 1 g
- Fibre
- 3.3 g
- Sodium
- 10.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze jabłek (500-1000 g)
25min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55min
Gotowanie na parze brzoskwiń (500-800 g)
20 Min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20 Min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 Min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 Min