Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
oder 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1658 kJ / 396 kcal
- Protein
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 49 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1h
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1h 30min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4h 50 min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15hod.
Sernik bananowy
7h 55min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min