Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
oder 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1658 kJ / 396 kcal
- Protein
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 49 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 Std. 50 Min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Kokosanka z owocami
1h 20 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Ciasto pleśniak
3h 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min