Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
oder 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1658 kJ / 396 kcal
- Protein
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 49 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Lody rabarbarowe
12h
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 godz. 30 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3h 30 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Sernik miętowy na spodzie brownie
10h 15 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Brownie z gruszkami
1h 15min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min