Geräte & Zubehör
Mee Siam Kuah
Vorbereitung 10 Min
Gesamt 1 Std. 5 Min
6 portions
Zutaten
-
cooking oil70 g
-
prawn shell150 g
-
water1400 g
-
dried chillies desseded, soaked to soften40 g
-
onion300 g
-
garlic cloves3
-
shrimp paste (belacan)25 g
-
dried shrimp30 g
-
fermented bean paste (taucu)60 g
-
unsalted toasted peanuts15 g
-
tamarind paste2 tbsp
-
sugar5 tbsp
-
salt2 tsp
-
raw medium sized prawn deveined, deshelled300 g
-
rice vermicelli presoaked in water to soften300 g
-
bean sprouts (taugeh)130 g
-
fried tofu (tofu pok), cut in 4 pieces60 g
-
fresh chives20 g
-
fried shallots2 tbsp
-
limes cut in halves3
-
hard-boiled eggs cut in halves3
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1702.9 mg
Protein
23.1 g
Kalorien
2362.2 kJ /
564.6 kcal
Fett
22.1 g
Ballaststoff
5.3 g
Gesättigte Fettsäuren
3.6 g
Kohlenhydrate
74.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
There is always Room at our Table
36 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen...
Sambal Tumis
1 Std. 10 Min
Sambal Kangkung
10 Min
Nasi Goreng Kampung
40 Min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 Min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 Min
Lemonade
5 Min
Sambal Brinjal
40 Min
Ayam Masak Kicap
40 Min
Nasi Lemak Basmati
30 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min