Chicken Rendang

Chicken Rendang

4.2 5 Bewertungen
Vorbereitung 10 Min
Gesamt 1 Std. 35 Min
8 portions

Zutaten

  • shallots
    70 g
  • garlic cloves
    5
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    15 g
  • fresh lemongrass
    1 stalk
  • fresh ginger
    10 g
  • fresh turmeric
    10 g
  • galangal
    10 g
  • candlenuts
    3
  • cooking oil
    50 g
  • star anise
    2
  • cloves
    3
  • cardamom pods
    3
  • cinnamon stick
    1
  • whole chicken cut into 16 pieces
    1200 g
  • cumin powder
    ½ tsp
  • coriander powder
    ¾ tsp
  • fennel powder
    ½ tsp
  • dried tamarind
    2 pieces
  • salt
    3 ½ tsp
  • coconut milk
    200 g
  • palm sugar
    40 g
  • kerisik (toasted coconut paste)
    100 g
  • coconut cream
    100 g
  • kaffir lime leaves
    5
  • turmeric leaves thinly sliced, plus extra as garnishing
    2 g

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 992.7 mg
Protein 30.1 g
Kalorien 2358 kJ / 563.6 kcal
Fett 42.2 g
Ballaststoff 2.2 g
Gesättigte Fettsäuren 15.8 g
Kohlenhydrate 14.3 g

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