Geräte und Zubehör
Vegan Burger
Zubereitung 20 Min
Gesamt 5 Std.
4 portions
Zutaten
Bread
-
granulated sugar15 g
-
strong white bread flour350 g
-
water140 g
-
5 g fresh yeast, , crumbleddried instant yeast½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
oil , for greasing1 tsp
Burger
-
water , plus 3 Tbsp1200 g
-
fine sea salt , plus 1 pinch1 ½ tsp
-
quinoa100 g
-
linseeds1 Tbsp
-
extra virgin olive oil , plus 1 Tbsp and extra for greasing30 g
-
shallots30 g
-
garlic clove1
-
ground black pepper1 pinch
-
tinned black beans , rinsed and drained (1 x 400 g tin)200 g
-
breadcrumbs10 g
-
halved walnuts35 g
-
tomato purée20 g
-
ground cumin2 tsp
-
sweet smoked paprika2 tsp
-
black sesame seedspoppy seeds2 - 3 tsp
-
preserved red pepper (optional)4 slices
Assembly
-
ketchup4 Tbsp
-
curly endive4 - 6
-
tomatoes8 - 12 slices
-
avocado (optional) , flesh only, sliced, or to taste1
-
red onion (optional) , sliced in rings, or to taste1
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
3222 kJ /
770 kcal
Eiweiß
21.7 g
Kohlenhydrate
112 g
Fett
29.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Vegan
10 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Veggie Wellington
2 Std.
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Vegan Cheese Alternative
6 Std. 40 Min
Vegan Mayonnaise
15 Min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 Std. 5 Min
Tex-Mex Jacket Potatoes
9 Std. 25 Min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1 Std. 15 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min