Geräte und Zubehör
Salted caramel ice cream
Zubereitung 25 Min
Gesamt 14 Std.
8 portions
Zutaten
Salted caramel sauce
-
brown sugarwhite sugar250 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
water1030 g
-
lemon juice (see Tip)1 tsp
-
sea salt1 tsp
-
vinegar50 g
Ice cream
-
vanilla bean seeds scraped½
-
full cream milk600 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
white sugar30 g
-
egg yolks6
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
321.9 mg
Eiweiß
5.7 g
Brennwert
1770.5 kJ /
421.5 kcal
Fett
27.6 g
Ballaststoffe
0 g
gesättigte Fettsäuren
16.5 g
Kohlenhydrate
40.6 g
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